T K

Dijital Yemekhane

Panasonic Electric Works Türkiye

Dijital Yemekhane

Dijital Yemekhane

Proje İçeriği

Dijital yemekhane projemiz ile, hybrid şekilde çalışan beyaz yaka ve üretim tarafında onside çalışan mavi yaka çalışanlarının , ofiste oldukları günler için yemek seçimlerini yapabilecekleri turnikeler üzerinde bulunan ekranlar konumlandırılmıştır. Çalışanlar bir sonraki günün yemeğini seçerek kendileri için yemek firması tarafından yemek planlaması yapılması sağlanmıştır. Aynı zamanda ertesi gün ofiste olmayacak kişiler için, Yemek yemeyeceğim seçeneği mevcuttur. Bu sayede hem yemek planlaması bir kaç gün önceden yapılabilmekte hem de çalışanların seçtiği yemekler ile yemek çeşitlerinin yetmemesi/erken bitmesi gibi riskler ortadan kaldırılmıştır. Bu sayede elimizde çalışanların hangi yemekleri tüketmeyi sevdiklerini tahmin edeceğimiz data oluşmuş. Demografik yapı, yaş ve çalıştığı iş kolu bazında analitik raporlar çıkartılmıştır. İlgili yemek tedarikçimiz bu çalışmadan çok memnun kalıp, projenin maliyetini üstlenmiş olup, hem Panasonic hem de tedarikçi firma arasında bir iş birlikteliği sağlanmış, çalışan memnuniyeti üst seviyeye çıkartılmış aynı zamanda yemek maliyetlerinde ciddi azalma olmuştur.


Projenin Amacı

Kurum içerisinde çalışanların yemek ihtiyaçlarının karşılanmasındaki memnuniyetini arttırmak , yemek optimizasyonu yapmak ve israf önlemek amaçlı dijitalize edilmiş bir süreçtir.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Proje sonunda ortaya çıkan rakamlarda ise yemek maliyetlerinde %20 azalma, çalışan memnuniyetinde %60 ları geçen bir rakam söz konusudur. Ayrıca elimizdeki veriler ile , çalışanlarımızın hangi demografik yapıları ile sevdikleri yemekleri tercih etme istatistiği vardır.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Yemekhane içerisinde konulan kiosk ekranlar ile kullanıcılar bir sonraki gün yiyecekleri yemekleri seçer, buna göre yemek planlaması yapılır, yemek servisi yapan çalışanlar , çalışan turnikede kart okutunca , ekranda çalışanın fotoğrafı ile birlikte hangi yemeği seçtiği bilgisini görür ve o yemeği servis eder. Burada hem dijitalleşme alanında hem de süreç iyileştirme anlamında bir innovasyon olmuştur.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Kesinlikle evet, çalışan memnuniyeti ve dijital, iş süreci dönüşümü projelerimizden bir tanesidir.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Bütün departmanlar ve bütün paydaşlar.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

7 kişi aktif çalışmıştır


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim ve Yazılım Ltd. Şti.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Barkodes firmasının kart okuma cihazları , yazılımı ve dokunmatik POS PC