QRMenüden Siparişini Ver
Özdilek
QRMenüden Siparişini Ver
Proje İçeriği
Alakart restoranlarda menüler yaldızlı, lüks sayfalarda müşterilere sunulmakta. Bunların ortadan kaldırılması, bunun yerine QR Menülere geçilmesi konuşulurken 2020 yılında pandemi hayatlarımızı değiştirdi. Restoranlar kapandı. Garson, komi, şef bulmak zorlaşmıştı. Restoranlar açıldığında hem teması azaltmak hem de personel temini sorunlarını bertaraf etmek için işleyişi elektronik hale getirmek istedik. QR Menüleri hazırladık ama yetinmedik. Müşteriler ürünleri seçtikten sonra siparişi de kendisinin vermesini sağladık. Mesela; İskender adıyla bilinen ama marka tescili nedeniyle Bursa Kebabı olarak adlandırılan yemeği seçtiğinde, porsiyon boyutunu, tereyağ isteyip istemediğini, yanında patlıcan olacak mı olmayacak mı gibi garsona söylenebilecek tüm özel sipariş seçeneklerini müşterilerimizin seçebileceği hale getirdik. Siparişi oluşturduğu anda müşterinin oturduğu masa numarası ile eşleştirerek adisyon sistemimize entegre ettik. Mutfakta sıcak yemeği hazırlayan, içeceği hazırlayan, tatlıları hazırlayan bölümlere iş isteklerini gönderdik. Ödeme noktasında masaya verilen siparişlerin detaylarına ulaşılmasını sağladık. Masada herkes kendi siparişini ödemek ister ise her bir siparişi masa numarası altında ayırarak kim ne sipariş verdi görebilmesini de sağladık. Restorana gelip az kişiyle temasta bulunmak isteyen müşteriler için hem güvenli bir ortam sağlar iken hem de personelin beklenmesini azalttık.
Projenin Amacı
Süreci iyileştirdik.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Yoğun anlarda sipariş için şef bekleme nedeniyle alınan şikayetler bitmiştir. Misafirimizin masaya oturduktan sonra en erken sipariş verme süresi 3 dakika iken bu sürede %55 iyileşme olmuştur. Müşterilerimiz siparişlerini kendileri yönettiklerinde sipariş verdikleri ürün sayısında %3'lük bir satış artışı gerçekleşmiştir. Siparişlerin %9’unu misafirlerimiz kendileri vermiştir. Yeşili koru sosyal sorumluluk kapsamında kağıt menü tüketimi %10 azalmıştır.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Müşterinin kendi telefonunu kullanarak sipariş sürecine dahil edilerek otomasyon sağlanmıştır.
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Evet
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Satış, Pazarlama , İnsan Kaynakları ve Kalite
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
4
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Menejer Bilgisayar Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
Marka bağımsız