T K

Albatros

Tiryaki Agro

Albatros

Proje İçeriği

"Proje, pandemi döneminde ve tamamen uzaktan çalışma koşulları altında gerçekleştirilmiştir. Analiz- Analiz dokümantasyon - Tasarım - Tasarım dökümantasyon - Geliştirme - Geliştirme test - Canlı hazırlık - Senaryo testleri - Canlı geçiş ana başlıklarının alt kırılımları MS project'de proje planı çıkartılmıştır. Üst yönetim - Tiryaki proje ekibi - Partner proje ekibilinin katıldığı Kickoff ile proje başlangıcı yapılmıştır. Proje iş maddelerin takibi Azure DevOps üzerinden sağlanmıştır. (Item type: Desing - User Story - Task - Issue - Bug) Her haftanın belirlenen gününde steering committe (Sponsor - Proje yönetimi katılımı) Her ay üst yönetim sunumu (Üst yönetim - Proje yönetimi) Hergün kısa değerlendirme görüşmeleri DevOps üzerinden iş takibi ve haftalık planlanan gerçekleşen işlerin incelenerek aksiyonlarının alınması Danışman ve keyuser testlerinin yapılması Senaryo testlerinin hasasiyetler yapılması Canlı geçiş planına uyumlu geçişin yapılması Canlı geçiş sonrası partner ve iç ekibin hızlı ve yoğun desteği ile, ilgili aksiyonlar alınarak, sistemin ve fiili operasyonların devam sağlanmıştır. Cloud sistem kullanıldığı için sanal makinaların takibi, kredi tüketimi versiyon güncellemeleri titizlikle takip edilmiştir. Yetkilendirme çalışmaları canlı geçiş öncesi başlamıştır. Canlı geçişte kullanıcıların ihtiyacı kadar yetki grupları ile kullanıma alınmıştır. Günlük takipler yetki grupları ve lisans atamaları kontrol edilmektedir. Toplamda 63 şirketimiz 2 kullanımdadır. Zaman planına dağılmış yeni şirket geçişlerimizde olacaktır. Tiryaki iç kaynakları ile yeni şirket geçişleri yapılmaya devam edilmektedir."


Projenin Amacı

Şirketimizin sahip olduğu ERP tecrübesi ile kazanımları, eksiklikleri ve alınan dersleri, yaşanan son teknolojik gelişmeler ve yön doğrultusunda ve genişleterek, bir sonraki aşamaya taşımak. Tüm şirketlerimiz ve tüm birimlerimizde D365 süreçlerimizi 2 olarak kullanmaktayız. Kullanmakta olduğumuz Ax2009 bakım, özellikle global ölçekte performans gereksinimleri artmaktaydı. Bilgi işlem çalışanları, şirket çalışanlarının kariyeri gelişiminlerini de katkı sağlamak, moral ve motivasyonları arttıracak, daha modern görünümü, erişim/ulaşım şekli ve yeni özellikleri ile, teknolojinin sürekli güncellenen ve geliştirilen yapıda, ihtiyaçlara daha hızlı ve güncel çözümler sunabilen bir yapının gerekliliği ortaya çıkmıştır.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

"Proje (pandemi döneminde) 14 ay sürdü, ithalat ihracat süreçleri, ana veri ve ortak işlemler yeniden yapılandırıldı. Proje hedefleri arasında, 10 yıllık Ax2009 tecrübesi ve bu süreçteki kazanım ve geliştirmeleri kaybetmeden, süreçlerdeki ve ana verilerdeki hantallığa sebebiyet veren durumlardan arındırarak, şirketin gelecek perspektifine uygun, süreçlerin ve işlevlerin kazandırılması, Şirket in global yapısına ve ticaret şekline cevap verebilecek bir yapının kurulması; bakım, güvenlik açısından sağlam ve güvenilir desteğe sahip, yeni teknolojilere açık/destekleyebilen ve 7/24 yaşayabilen bir sistemin kazandırılması olarak söylenebilir. Şirketimizin bütün departmanlarının kullandığı ve tüm modülleri ile kullanılan, şirketin ve çalışanların bilgi ve tecrübesini yansıtmasına olanak sağlayan bir program. -Bakım kolaylığı -Veri güvenliği -Erişim"


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Proje (pandemi döneminde) 14 ay sürdü, ithalat ihracat süreçleri, ana veri ve ortak işlemler yeniden yapılandırıldı.Proje hedefleri arasında, 10 yıllık Ax2009 tecrübesi ve bu süreçteki kazanım ve geliştirmeleri kaybetmeden, süreçlerdeki ve ana verilerdeki hantallığa sebebiyet veren durumlardan arındırarak, şirketin gelecek perspektifine uygun, süreçlerin ve işlevlerin kazandırılması, Şirket in global yapısına ve ticaret şekline cevap verebilecek bir yapının kurulması; bakım, güvenlik açısından sağlam ve güvenilir desteğe sahip, yeni teknolojilere açık/destekleyebilen ve 7/24 yaşayabilen bir sistemin kazandırılması olarak söylenebilir.Hayatımıza D365 ile katılan bazı modüllerimiz;Denizcilik modülü - Liman işletmeciliği -IFRS - Mobil onay - Bordro


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Üst yönetim projeye değer vererek, yakın takipte destekledi. Başarının ciddi paylarındandır.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Kullanıcı dostu, teknolojiye uyumlu, entegrasyon kabiliyeti yüksek bir proje gerçekleştirmiş olduk.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Tİryaki BT&Keyuser: 58 + ETG: 25 + Velox:6 + Birleşik uzmanlar:1 =Toplam 90 kişi


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

ETG DanışmanlıkVelox BilişimBirleşik UzmanlarSolonPort ( Liman işletmeciliği)ArtF4 ( Lisanslı depoculuk)


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

MS D365, MS Azure, MS Azure DevOps, Teams, MS Project