T K

MoNa Projesi

Koçtaş Yapı Marketleri

MoNa Projesi

Proje İçeriği

"MoNa projesi kapsamında Koçtaş çalışanlarının kolaylıkla kullanabileceği çoklu tedarikçi yapısına uygun bir platform tasarlayarak Koçtaş müşterilerine Türkiye'nin her yerinde en kaliteli, en hızlı, en çeşitli, en uygun fiyatlı hizmeti doğru bir planlamayla; izlenebilir, kayıtlanabilir bir biçimde sunarak müşteriler için kolay, yükleniciler için kazançlı bir hizmet ağı oluşturacak bir platform tasarımı ve geliştirmesi yapılmıştır. Platform, aynı zamanda Android mobil uygulaması ile tedarikçilerin şeffaf ve kolay yönetilebilir bir platform üzerinden detaylı bir şekilde talep, maliyet, hakediş, randevu sistemi, kapasite planlama, rotalama vb. bilgilere erişimini sağlamaktadır. ? Proje, müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini arttırarak müşterilerimize Türkiye’nin her yerinde hızlı, kaliteli, izlenebilir bir hizmet deneyimini uygun fiyatlarla sağlamak birincil amaç olarak ortaya konmuştur. Ayrıca bu hedefe paralel olarak Türkiye’nin her yerinde bu tür hizmetleri sunabilme becerisine sahip küçük ve orta boyutlu atölyelerdeki iş gücünün planlı ve sürdürülebilir bir yöntemle istihdama dönüştürülmesi, ekonomik çevrime katılması fikri de projenin temel hedeflerinden olmuştur."


Projenin Amacı

Geliştirilen platform, tüm online (koctas.com.tr/Mobil Uygulamalar) ve offline (Kiosk ve Mağaza İçi Satış Sistemleri) kanallarla entegre edilerek müşterilerimizin verilen hizmete kesintisiz, kaliteli ve omni-channel yapıda erişimi ile hizmet süreçlerinde müşteri memnuniyeti ve kalite artışı sağlanmıştır


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Türkiye’nin 20+ ilinde 2 saatlik slotlarda randevu verme imkanı yaratılmıştır. Ayrıca müşterilerimiz bu randevuları çağrı merkezinden alabilecekleri gibi web sitemiz üzerinden kendi olanaklarıyla da gün ve saat aralığı seçerek alabilmektedirler. Bunun benzeri bir uygulama Türkiye’de bulunmamaktadır.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Satış ve Satış Sonrası Hizmetler


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Evet gerekli sonuç analizleri yapılmıştır. Müşteri memnuniyetinde ve kalitede artış sağlanmıştır.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

5-10


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

NULL


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Microsoft SQL Server, Angular, Java, Spring Boot, Kotlin, SAP