T K

Asistans Hizmetleri - Çekici Rota Optimizasyonu

Anadolu Sigorta

Asistans Hizmetleri - Çekici Rota Optimizasyonu

Proje İçeriği

"Poliçe sahibi müşterilerimizin çekici asistan hizmeti ihtiyacı doğduğunda, zaman ve mesafe optimizasyonu sağlanması amacıyla çekicinin belirlenen optimum noktaya konumlandırması projesidir.. Müşterinin aracına en hızlı şekilde ulaşım sağlanması ve aracın en yakın servis noktasına teslim edilmesi ile müşteri ihtiyacının karşılanması projenin ana temalarını oluşturmaktadır. En yakın ve müşteri menuniyeti yüksek olan servis ağları belirlenerek çekicinin yönlendirilmesi proje çıktısı olacaktır. Bu çalışma kapsamında sırası ile tespit edilecek bilgiler aşağıdaki gibidir; •Çekici asistan ihtiyacının frekans bazında dağılımı, •Optimum çekici asistan hizmet ağı ve rotalarına istinaden il ve alt bölgeler bazında asgari çekici asistan nokta ihtiyacının hesaplanması. •Kaza noktasına en yakın ve müşteri memnuniyeti en yüksek servis ağlarının belirlenmesi. Sigorta şirketleri asistan hizmetlerini taşeron firmalar üzerinden sürdürmekte olup, yüksek maliyetlere katlanmaktadır. Hızlı aksiyon ya da talebin geldiği noktaya ait optimum yönlendirme yapılamamaktadır. Bu da maliyetlerin yanında müşterinin memnuniyetsiz bir hizmetle karşı karşıya kalmasına sebep olmaktadır. Bu çalışma yapay zeka algoritmaları yardımı ile yol mesafe gözetilerek çekiclerin en ideal noktaya yönlendirmeleri yapılabilecektir. Çekici yönlendirmelerinde ki optimizasyon, sigorta şirketi ile müşteri arasında doğrudan temas sağlayan bir çalışmadır. Bu sayede yolda mağdur kalan sigortalımıza en hızlı ve en doğru hizmeti sunmuş, maliyetlerimizi azaltmış ve müşteirmizi bu kötü deneyiminde madur etmeden servis vermiş olmaktayız."


Projenin Amacı

Yeni bir hizmet geliştirilmiştir.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

"Türkiye’de gerçekleşen kaza verileri üzerinde kaza adreslerinden, enlem/boylam bilgilerinin elde edilmesini sağlayacak algoritma geliştirilmiştir, Enlem/boylam bilgilerinde makine öğrenmesi yöntemlerinden olan denetimsiz öğrenme algoritması kullanılarak ekosisteme servis verecek optimum çekici sayısı ve bu çekicilerin Türkiye'de konumlanacakları küme sayısının belirlenmesi sağlanmıştır. Küme merkez noktalarının, çekici konumlandırması için en yakın ana yola göre konumlandırıması sağlanmıştır. Çekicinin aracı aldığı konuma göre en yakın araç servis noktlarının belirlenmiştir(Kaza noktasına en yakın servise mesafe ve servis müşteri memnuniyet optimizasyonu)."


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Oto Hasarları Müdürlüğü ve Hasar Yönetim Müdürlüğü müdürlüklerimize fayda sağlamıştır.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

"Tedarikçi yönetimi ve hizmet organizasyonu : %5'lik Artış. 5 yıl için öngörülen tutar: 420M TL Operasyon verimliliği: %3 Artış 5 yıl için öngörülen tutar: 20M TL"


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

8


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

İç kaynaklar ile yapılmıştır.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Knime Analitik Platform, Python, Toad (Oracle)