T K

Fintech Builder

ParamTech

Fintech Builder

Proje İçeriği


Fintech sektörü bankalık, ödeme altyapıları, kart operasyonları, fraud, regülasyonlara uyum vb bir çok konudan dolayı oldukça detayda uzmanlık gerektiren çok zor bir sektördür.

Fintech sektöründe dijital bankacılık, elektronik para, debit kart çıkarma, cüzdan, kredi kullandırma gibi hizmetlerde farklılık yaratarak müşterilere yeni ürün ve hizmetler çıkarılmaya çalışılıyor.

Sektöre girişi hızlandırmak ve yeni çözümlerin hayata geçmesini sağlamak için bu detayda uzmanlık gerektiren teknoloji yatırımını modüler bir hizmet olarak sunabilmeyi hedefledik.

Fintech sektöründe ürün geliştirmek isteyen kişiler, ParamTech ürünlerini modüler bir şekilde kullanarak ve birbirine birleştirerek as-a-service şeklinde fintech şirketlerini hayata geçirebilir hale gelmelerini sağladık.

Veri gizliliği nedeniyle isimlerini paylaşamıyorum ancak 2 Dijital banka, 2 katılım bankası, 5 elektronik para şirketinin altyapılarını sağlamaktayız.


Projenin Amacı

Şirketimizin imkanları ve gücüyle şirketimizdeki bir sorunu değil ülkemizdeki bir sorunu çözmeye odaklandık. Fintech sektörüne giriş bariyerini ortadan kaldırıp sektörü büyüterek çok daha fazla fintech oyuncusunun olmasını, müşterilere yeni çözümler geliştirilebilmesinin önünü açmaya çalıştık.

Oluşturduğumuz API altyapısı ve modüler hizmet kullanımı yeteneği ile sektöre girişi hızlandırdık. Ülkemize yeni fintech çözümlerinin sağlanmasını destekledik. Rakiplerimizin altyapılarını vererek ülkemizde sektörün gelişimini destekledik.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Fintech altyapıları şirketlerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda regülasyonlara uygun şekilde geliştirilmektedir.

Param'ın altyapısını öncelikle regülasyona uygun şekilde diğer fintechlerin kullanabileceği esnek bir yapıya dönüştürülmesi gerekiyordu.

Her fintech için regülasyonlara uygun, altyapısı esnek, hızlı entegre olunabilir, ayrışmış as-a-service yapı kurulması gerekiyordu.

Tüm geliştirme yoğunluğumuzun içinde bir yandan da ürünlerimizi dış şirketlerin kullanımına açacak şekilde white-label hale getirdik. Esnek bir entegrasyon modeli kurduk. Faturalandırma, ücretlendirme altyapılarını geliştirdik.

Finansal alanda uçtan uca tüm ürünlerimizi white-label as-a-service şekilde sektördeki herkese açabilir hale geldik. Dijital bankalar, epara şirketlerine, katılım bankalarına altyapı sağlayıp sektörde fark yaratan çözümler sunmalarını sağladık.

Bizim altyapımızı kullanarak yatırımlar aldılar, lisanslar aldılar ve bir çok müşteriye yenilikçi çözümler geliştirdiler.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Tüm birimlere etki etmiştir.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Yönetim Kurulu desteği alınmıştır.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Şirketimize M$+ finansal katkı ve sektöre yeni oyuncuların girmesi sağlandı.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

150


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

-


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

-