Neovasyon
Neova Sigorta
Neovasyon
Proje İçeriği
Yapılan çalışmada kurum içi ve kurum dışı sigortacılığa özgü fikirlerin değerlendirilmesi için geniş kapsamlı bir program hayata geçirildi. Program iki aşamadan oluşmaktadır. Kurum içi fikirlerin değerlendirilmesi için çalışanlarımızın hizmetine sunulan bir platformun yanı sıra, yeni mezun veya üniversite öğrencilerine yönelik Ideathon etkinliği düzenlendi. Kurum içi fikirler ön elemeden geçirilip, üst yönetim karşında sunum yapılmak üzere planlandı. Ideathon etkinliği için ise Neovasyon.com web sitesi üzerinden yüze yakın başvuru alındı. Bu başvurular içinden yapılan değerlendirmeler sonrasında 22 kişi ve 8 takımdan oluşan takımlar oluşturuldu. İki günlük etkinliğin ilk gününde takımlar projelerini geliştirirken, ikinci gün Jüri önünde sunumlarını gerçekleştirdiler. İlk gün ekiplere problem tanımlama, sistem ve tasarım odaklı düşünce ve sunum eğitimleri verildi. Bu eğitimlerin haricinde üç online eğitim de katılımcıların hizmetine açıldı. 8 takım içinde dereceye giren ilk 3’e para ödülünün yanı sıra, Neova Sigorta’da kariyer fırsatı ve Teknopark İstanbul’un girişimcilik merkezi Cube Incubation’da ön değerlendirme olmaksızın fikirlerini projeye dönüştürme fırsatı sunuldu.
Projenin Amacı
Sigortacılık sektöründe fikirlerin değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi amacıyla Neovasyon platformu kuruldu. Projede hem kurum içi hem de kurum dışı fikirlerin değerlendirilmesi, projelendirilmesi ve fikir sahiplerinin ödüllendirilmesi amaçlanmaktadır. Neova Sigorta’nın Teknoparklarda yer alan ilk ve tek sigorta şirketi olması sebebiyle bir sizi Ar-Ge faaliyetleri yürütmesi vizyonu ile ilerlenmektedir. Bu çalışma ile projelendirilen ve Ar-Ge vasfı kazandırılan fikirlerin gerçek hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Fikirleri olgunlaştırma sürecinde bire bir ve sınıf eğitimlerin verilmesi, Neova Sigorta çalışanlarından alanında uzman kişilerden mentorluk desteği ve değerlendiren jüri ekibinin Prof. Selim Yazıcı, Doç. Hakan Özcan ve Cube Incubation Müdürü Ahmet Kerim Nalbant gibi sektörün ve girişimciliğin duayen isimlerinden oluşması nedeniyle diğer Ideathonlardan farklılaşıyor.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilmiştir. Üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunlara eğitimler verilerek onların sigortacılık konusunda farkındalığı ve proje yapabilme yetkinliği kazandırlıdı.
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Evet
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Kurum içi ve kurum dışından toplam 111 fikir tarafımıza ulaştı. Bu fikirlerden kurum içinde 10, kurum dışında 8 tanesi finale kalmaya hak kazandı. Projelerden ilk üçe girenler girişimcilik merkezinde değerlendirilmek üzere planlandı.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
9 Mentor, 2 Jüri ve 8 destek personeli görev almıştır.
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Unlearn Akademi’den eğitim konusunda destek alınmıştır. Workinton Levent 199’den ofis desteği alındı.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
NULL