T K

Polaris

Kadir Tarık Ediz Tekstil

Polaris

Proje İçeriği

Projemiz kapsamında departmanlarımızda rutin yapılan ve insan yorumu olmayan süreçlerin tamamı otomatize edilmiş ve robotikleştirilmiştir. Bununla birlikte bazı süreçlerimizi ise fijital olarak adlandırdığımız hybrid bir modelle hayata geçirilmiştir. Hybrid model ile süreçlerimizi dijitalleştirirken insan dokunuşu ve yorumlama süreçlerini de dahil ederek Fijital bir yapı oluşturduk. 

Projemiz kapsamında Mali işler, Üretim Planlama, Toptan ve Perakende satış ile birlikte üst yönetim raporlama ve veri akışı süreçlerini de hem otomatikleştirdik hem de erişim kolaylığı ile veriye erişimi demokratikleştirdik. 

Geliştirilen sistem ile birçok veriye Whatsapp ve Teams gibi anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden erişebilir ve hatta tetikleyebilir, çalışan ve müşterilerimiz ile etkileşim kurarak veriye erişim ve veri oluşturma süreçlerini kolaylaştırdık.

 


Projenin Amacı

Projemiz kapsamında hem mevcut süreçlerin iyileştirilmesi ( robotikleştirilmesi ) gerçekleştirilirken bir yandan da süreç analizleri ile süreçlerin yalınlaştırılması ve kolaylaştırılması sağlandı. Bununla birlikte proje öncesinde cok insan / saat harcanması nedeniyle yapılmayan bazı hizmetlerde hayata geçirildi.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

 

Robotik süreçler uzun zamandır hayatımızda bu kurumumuz için bir inovasyon olsa da bizim için en büyük inovasyon robotik süreçler ile insanlar tarafından yapılan süreçlerin birbiri ile etkileşim sağlanması ve bir arada kullandırılabilir olmasıdır. Hybrid yapı sayesinde hem süreçleri cok hızlı şekilde hayata geçirdik hem de robotik süreçlerde oluşabilecek hataları minimize ederek kuruma değer kattık.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Mali İşler,Üretim,Yurt içi ve Yurt dışı perakende satış


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Mevcut süreçlerin iyileştirilmesi ve robotikleştirilmesi süreçlerinin analizlerini gerçekleştirdik. Ancak daha önce insan / zaman olarak çok fazla efor gerektirdiği için hiç yapılmamış olan süreçler için net bir analiz yapmak cok mümkün olmadı. Bu süreçler için ölçümlediğimiz veri ise %100 oranında verimilik olarak ortaya çıkıyor zira daha önce bahsi geçen süreçleri şirketimizde yapamıyor durumdaydık. 

 

iyileştirme ile robotik süreç haline getirilen süreçlerimiz için ise yaptığımız analizlerde ilgili departmanlardaki çalışanlarımızın fazla mesai oranlarında %60+ bir düşüş, gün içerisindeki ve mali takvim dönemi içerisindeki iş tamamlama oran ve zamanlamalarında ciddi iyileşmeler gözlemledik.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

15


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Qsoft Bilişim Teknolojileri


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Meta,Qsoft