IT Service Desk
Ünver Group Otomotiv
IT Service Desk
Proje İçeriği
Şirketlerin organizasyonları büyüdükçe hizmet sağlayan iş kolları sayısında da artış olmaktadır. Aynı paralelde bir çalışanın ihtiyacıyla ilgili iletişime geçeceği kişiler ve iletişim kanalları da çoğalmakta olup bu durumun yönetimi zorlaşabilmektedir.
Çalışanların günlük çalışmalarını sürdürmeleri esnasında arızalar ve talepler meydana gelmekte olup çalışan konu ile ilgili yetkili bulamamakta, arıza ya da talebinin giderilememesi nedeniyle performans ve iş gücü kayıpları yaşanmaktadır. İlgili yetkili bulunsa bile ürünün nerede, kimde, bir önceki arızası vb. durumlar bilinemediği için aynı zaman ve iş gücü kayıpları tekrar yaşanabilmektedir. Çalışan memnuniyeti ölçümlenemediği gibi teknik personel performansı da ölçümlenememekte ve bu durum iş gücü kaybı ve maddi giderler meydana getirmektedir.
IT Service Desk ile tüm bu sorunların üstesinden gelinebilmektedir.
Projenin Amacı
IT Service desk ile birlikte, kullanıcların taleplerinin en kısa sürede, doğru IT profesyoneli ile bağdaştırıp çözülmesini sağlamayı hedeflemektedir. Hızlı Pratik Çağrı Kaydıyla Ölçümlenebilir ve raporlanabilir sonuçlar elde edilmektedir.
Projeyi, büyüyen organizasyonumuzda IT iş gücü kaynağını doğru ve verimli kullanabilmek , ölçümlenebilir hale getirmek, kurumsal hafızanın oluşturulması ve kök nedenleri analiz edebilmek için kendi iç kaynağımız ile geliştirilmiştir.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
En büyük inovasyon mobil ve lokasyon bağımsız uygulamanın çalışması projenin inovasyonları arasında, geliştirilen versiyonda makinaların IoT kullanılarak talep açması sağlanmaktadır. Bunun dışında tüm kullanıcıların dashboard larda kendi raporlarını görüntüleyebilir.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Bilgi Teknolojileri , Diğer Departmanlar
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Evet
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Çıkan sonuçlar şirket içerisinde IT nin iş yükünün doğru kullanılması ve kullanıcıların kendi taleplerini ne aşamada olduğunu takip etmesini sağladı. Taleplerin ayak izini, takip etmek kurumsal hafızanın oluşmasını sağladı.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
2
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
in house geliştirildi, dış kaynak kullanılmadı.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
-