İmza Sirküleri Çözümleme Projesi
Türkiye Finans Katılım Bankası
İmza Sirküleri Çözümleme Projesi
Proje İçeriği
Proje ile müşterilerimizin imza sirkülerinin, vekâletnamelerinin vb. yetki belgelerinin Şube İşlemleri Müdürlüğü Portföy Servisi ekiplerince çözümlenerek özetlendiği ekran geliştirmeleri ve en sık yapılan işlemlere entegrasyonu tamamlanmıştır. İlk etapta şubelerimiz gişelerinden yoğun bir şekilde işlem yapan 1.500 adet müşterimizin imza sirküleri çözümlemesi gerçekleştirilmiştir.
Çözümlemesi yapılmış müşterilerin işlemleri gerçekleştirilirken sirkülerin, vekâletnamelerin ve diğer yetki belgelerinin her defasında okunmasına gerek kalmayacak olup sirküler çözümlemesine bakılarak yetkililer ve yetkileri tespit edilebilecektir.
İmza sirküleri çözümlenen müşterilerin bilgilerine yeni oluşturulan İmza Sirküleri Çözümleme Listeleme ekranından müşteri numarası ile ulaşılabilmektedir.
Aynı zamanda İmza Sirküleri Çözümleme Ekranı ile entegrasyon çalışmaları da tamamlanmıştır. Sirküler çözümlemesi Analiz Aktif statüsünde olan müşteriler için bu ekranlardan işlem yapılırken, işlem yapan kişi seçildiğinde sistem tarafından otomatik olarak yetki sorgulaması gerçekleştirilecektir.
Projenin Amacı
Süreç iyileştirme projesidir.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Bankacılık işlem ekranlarından sirküler belgesinde işlem limit/yetkilerinin sorgulanarak anlık kontrol yapılabilmesidir. Mevcutta bu kontrol bir kullanıcı işlem yapacağı zaman , Genel Müdürlükte yetkili bir ekibe mail ile sorularak ve cevabı beklenerek yapılıyordu. Yapılan geliştirme ile işlem yapan müşterimiz seçildiğinde sistemsel olarak müşterinin işlem limit ve yetkileri kontrol ediliyor.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Şube İşlemleri Müdürlüğü/Dijital Bankacılık GMY
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
GMY seviyesinde sponsorluk aldık.
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Analiz süreci devam etmektedir.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
4
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Inhouse projedir.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
-