T K

B2B Matchmaking Platformu

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş.

B2B Matchmaking Platformu

B2B Matchmaking Platformu

Proje İçeriği

Dünyanın en büyük 10 fuarcılık firmasından biri olarak, fuarlarımızda stand açan katılımcılarımız ile ilgi alanları ve sunmuş oldukları hizmetlere göre doğru ziyaretçileri buluşturmayı hedefliyoruz. Oluşturduğumuz B2B platform üzerinde, kendi kendini güncelleyebilen algoritmamız, tam ve doğru B2B eşleşme sunan indeksleme modelimiz ile tıpkı bir arama motoru gibi, nokta atışı, doğru satın almacı ile eşleşip, ürün ve hizmet satılabilmesini amaçlamıştır. Burada biz organizatör olarak, doğru satın almacı ile doğru katılımcı firmayı toplantılar ile bir araya getiren sistemi yarattık. Geleneksel fuarcılık anlayışındaki en önemli gelir modeli, stand açan firmalardan alınan kira ücretidir. Yeni nesil fuarcılık anlayışı çerçevesinde, dijital dönüşüm stratejimizle paralel oluşturduğumuz B2B platformumuz ile, yeni bir gelir kanalı oluşturulmuş, yeni bir ticari ürün piyasaya sunulmuştur. Bu ürün ile biz organizatör olarak hem bilançoya daha önce olmayan bir gelir yazabilmekte, hem de fuarımıza katma değerli bir servisi entegre ettiğimizden dolayı, fuarımızın değerini artırabilmekteyiz. Katılımcılarımızın fuardan aldıkları verimi önemli ölçüde arttıran B2B Eşleştirme Platformumuz, ziyaretçilerin de verimli bir fuar deneyimi yaşamasını sağlamaktadır. Günümüz iş dünyasının rekabetçi koşulları düşünüldüğünde, doğru zamanda, doğru yerde, doğru satın almacı ile buluşmak her firmanın hayal ettiği bir iş modelidir. Biz bu ihtiyacı her paydaşımızın kazanacağı bir modelde sunabilmekten dolayı çok mutluyuz. 


Projenin Amacı

Yurtiçi ve yurtdışından yüzbinlerce ziyaretçi ve katılımcı firmalarımızı bir araya getirdiğimiz uluslararası fuarlarımızda, fuar alanlarının çok büyük olmasından dolayı ziyaretçiler ilgi alanlarına göre doğru firmaları, katılımcılar da ürün ve servislerine uygun doğru satın almacı ziyaretçileri bulmakta güçlük çekiyorlardı. Bu platform ile hem fiziksel fuar alanında hem de dijital platform üzerinde, B2B Eşleştirmeler dahilinde toplantılar yapılabilmekte, kartvizit değişimi, randevu sistemi, detaylı ürün ve hizmet sunumu gibi birçok özellik katılımcı ve ziyaretçilerimizin hizmetine sunulmuş oldu. Karmaşık fuar alanlarında kişilerin birbirini bulabilmesi ve randevulara zamanında katılabilmelerini sağladık. Fuar alanlarına direk mobil  uygulamadaki barkodu okutturup giriş yapan ziyaretçiler, karmaşık ve büyük fuar salonlarında zaman ve performans açısından çok verimli bir fuar katılımı deneyimini B2B platform sayesinde kazandı.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Tamamıyla tüm paydaşların kazanım elde ettiği bu projemizle, hem katılımcı firmalar doğru müşterileri bulabildi, hem de ziyaretçi satın almacılar doğru katılımcılar ile iş yapma fırsatını zaman ve verimlilik optimizasyonu ile sağladılar. İlgilenilen ve önceden belirlenen ürün gruplarına yönelik organize edilen toplantılar ile nokta atışı yüzdesel bazda eşleştirmeler yapıldı. Firmalar doğru zamanda ve doğru mekanda doğru müşterilerine ulaşmış oldular. Ziyaretçiler de ilgilendikleri ve önceden belirledikleri firmalardan, ürün gruplarına yönelik yönlendirmeler ve bilgilendirmeler alarak fuarlardan aldıkları verimi arttırdılar. Proje operasyon merkeziyle sahadaki tüm toplantıların bir merkezce anlık takibi ve hatırlatmaları yapıldı. Karmaşık fuar alanlarında kişilerin birbirini bulabilmesi ve randevulara zamanında katılabilmeleri sağlandı. Fuar yoğunluğundan yetiştirilemeyen toplantılar dijital tool üzerinden fuar sonrasına set edildi. B2B platformumuz ile yeni nesil fuarcılık anlayışı, fuardaki 4 günden ziyade bütün bir yıl devam edecek ticari bir platforma dönüşmüş oldu. 


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Tamamıyla tüm şirketin kazanımlar elde ettiği ve katma değer yarattığı bu projemizle, müşterilerimizin tümü fayda sağlamış oldu. Hem katılımcı firmalar doğru müşterileri bulabildi, hem de ziyaretçi satın almacılar doğru katılımcılar ile iş yapma fırsatını zaman ve verimlilik optimizasyonu ile sağladılar. İlgilenilen ve önceden belirlenen ürün gruplarına yönelik organize edilen toplantılar ile nokta atışı yüzdesel bazda eşleştirmeler yapıldı. Firmalar doğru zamanda ve doğru mekanda doğru müşterilerine ulaşmış oldular. Yeni nesil fuarcılık anlayışı çerçevesinde, dijital dönüşüm stratejimizle paralel oluşturduğumuz B2B platformumuz ile, yeni bir gelir kanalı oluşturulmuş, yeni bir ticari ürün piyasaya sunulmuştur. Bu ürün ile biz organizatör olarak hem bilançoya daha önce olmayan bir gelir yazabilmekte, hem de fuarımıza katma değerli bir servisi entegre ettiğimizden dolayı, fuarımızın değerini artırabilmekteyiz.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet dijital dönüşüm stratejimiz ışığında projemiz üst yönetimden tam destek almıştır.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Pandemi döneminde başlayan dijital dönüşüm yatırımımız yıllar boyunca edinilen müşteri deneyimleri neticesinde yeni nesil fuarcılık servislerini geliştirdi. Ortalama olarak 100.000-150.000 Euro civarında direk ve 50.000-100.000 Euro civarı dolaylı maliyetin oluştuğu proje sonunda platformu kullanan katılımcıların fuardan elde ettiği yeni müşteri sayısı %30 oranında yükselmiştir. Yine ziyaretçilerin de fuar deneyimi %25 düzeyinde artmıştır. Biz de organizatör olarak her yıl artması beklenen yıllık 200.000 Euro luk bir firma sistem kullanımı ve sponsorluk geliri elde etmekteyiz. 2023 yılındaki 3 büyük lokomotif fuarımızda, 2milyonun üzerinde katılımcı profili ziyaretçiler ile buluşturulmuştur. Doğru satın almacı ve katılımcı firmayı buluşturmayı amaçladığımız 10.000 B2B toplantı isteğinden, 3000’i başarıyla gerçekleştirilmiştir.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Tamamen overhead- iç kaynaklarımız ile oluşturulmuş bir projedir. Geliştirme ve operasyon kısmında 7 kişi görev almaktadır. Satışı fuar satışı ekiplerimiz yapmaktadır. Yaklaşık 15-20 fuar satışcısı yetkili ürünle ilgilenmektedir. Proje pazarlamasında da 3-4 kişi görev almaktadır.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

-


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

-