T K

Akbank Mobil AgeSA Bireysel Emeklilik Ürün Entegrasyon Projesi

AgeSA Hayat ve Emeklilik

Akbank Mobil AgeSA Bireysel Emeklilik Ürün Entegrasyon Projesi

Proje İçeriği

Akbank Mobil uygulamasından AgeSA Bireysel Emeklilik ürün satışının gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. AgeSA olarak banka ile sistem entegrasyonlarımızı yenilikçi mimari ve teknolojik altyapımızı kullanarak modülerlik, esneklik ve çeviklik anlayışı doğrultusunda yeni mini servis mimarisi üzerine inşa ettik. Böylece müşteri deneyiminin ön planda olduğu uçtan uca yeni tasarlanan ekranlar üzerinden müşterilere getiri simülasyonu ile birlikte hızlı bir şekilde Bireysel Emeklilik sözleşmesi alabilme imkanı sunulmuştur.  
Proje kapsamında, uçtan uca oluşturulan dijital süreçlerin entegrasyonu ile müşterinin iyi bir satış deneyimi yaşayarak 18 yaş altı dahil tüm katılımcılar için online olarak Bireysel Emeklilik sözleşmesi alınması sağlanmıştır. 18 yaş altı Bireysel Emeklilik ürünü satın alma süreçlerinde katılımcının banka müşterisi olma zorunluluğu olmaksızın ürüne sahip olabilmektedir.
Proje kapsamında kurulan entegrasyon ile yeni mini servis mimarisine uygun bir altyapı kurgulanarak sistem süreklilik ve bağımlılıkların yönetebileceği bir yapı tasarlanmıştır. 


Projenin Amacı

Müşteriye ilk defa banka mobil uygulaması üzerinden sade bir tasarım anlayışı ile hızlıca ürünü satın alma ve mevcut banka Bireysel Emeklilik sözleşmelerini görüntüleyebilme imkanı sunulmuştur. Dolayısı ile hem yeni bir kanal oluşturulmuş hem de tüm banka müşterilerine AgeSA Bireysel Emeklilik ürünü alabilme imkanı sağlanmıştır.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Banka dijital bankacılık Mobil uygulaması üzerinden müşterilerin sigorta ürünü satın almadan önce tahmini birikim simülasyon ekranları ile tahmini birikimlerini görerek bu doğrultuda hızlı ve kolay bir akışla sigorta ürünü satın almaları sağlanmıştır. Aynı zamanda mobil işlem ile sigorta belgelerinin kağıt israfı olmadan kağıtsız işlemlerle sürecin tamamlanmasına olanak sağlamıştır. Dijitalleşme anlamında da önemli kilometre taşlarından bir olup performans, süreklilik ve izlenebilirlik anlamında gerekli sistem entegrasyonları sağlanmıştır. 


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Ürün yönetimi, Banka sigortacılığı, Mevzuat ve Uyum


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Hem Akbank hemde AgeSA tarafında projenin önceliklendirilmesi konusunda üst yönetim desteği alınmış ve proje süresince yakından takip edilmiştir.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Evet. Proje ile birlikte müşterinin şubeye gitmesine ya da müşteri iletişim merkezini aramasına gerek kalmadan çok kısa sürede Bireysel Emeklilik ürün ihtiyaçları karşılanmaya başlanmıştır. Bunun sonucu olarak da proje yaygınlaştırma tarihi 1 yılı dolmadan banka kanalındaki Bireysel Emeklilik satışlarının %16'sı yeni kanalımız üzerinden gerçekleşir hale gelmiştir.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

7 kişi aktif rol almıştır.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

-


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Akbank