T K

BOTOFAST

Borusan Otomotiv

BOTOFAST

Proje İçeriği

BOTOFAST adlı self-service kiosk cihazımız, serviste beklemek istemeyen ve temassız bir süreç deneyimi ile işlerini yürütmek isteyen müşterilerimizin işlemlerini kendi başlarına hızlıca gerçekleştirip araçlarını servise teslim etmeleri veya servisteki işlemleri bitmiş araçlarını teslim alabilmeleri için geliştirilmiştir. 

BOTOFAST ile müşterilerimiz mesai saatleri haricinde de, yani 7/24, kimseye ihtiyaç duymadan araçlarını servise bırakıp; servis işlemi tamamlanmış aracını teslim alabilmektedir.  

Müşterilerimiz araçlarını servise teslim ederken cihaz üzerinde bulunan anahtar okuyucu ile aracın ihtiyaçlarını görebilmekte ve talep ettikleri işlemleri seçip anahtarlarını cihaz üzerindeki kilitli bölmelere bırakarak araç teslim süreçlerini tamamlayabilmektedir. Araçlarını teslim alırken ise, fatura ödemelerini kiosk üzerinden gerçekleştirebilmekte ve anahtarlarını cihaz üzerindeki kilitli bölmeden alabilmektedirler.

Ayrıca BOTOFAST üzerindeki yönlendirmeler ile oluşturulan çapraz satış fırsatları satış sonrası hizmetler gelirlerine katkı sağlamaktadır.


Projenin Amacı

Projemiz, müşterilerimizin araç teslim ve alım süreçlerini iyileştirmekle birlikte, tamamen yeni bir hizmet yaratmayı hedefledi. Bu hizmet, sektördeki mevcut boşlukları doldurmak ve müşteri ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermek amacıyla tasarlandı. Yenilikçi özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımı ile öne çıktı. Bu yeni hizmet, kurumun rekabet avantajını artırırken, müşteri memnuniyetini de yükseltmeyi hedeflemektedir. Proje, sadece mevcut süreçlerin optimize edilmesiyle kalmayıp, aynı zamanda kurumun sunduğu hizmet yelpazesini genişleterek stratejik hedeflerine ulaşmasına katkı sağladı.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Bu projedeki en büyük inovasyon, müşterilere temassız ve kendi kendine işlem yapma imkanı sunan kiosk sistemidir. Bu sistem, araçların servise teslimi ve servisten teslim alınması süreçlerini tamamen otomatikleştirir, böylece müşteriler mesai saatleri dışında da işlemlerini hızlı ve bağımsız bir şekilde gerçekleştirebilir. Ayrıca, kiosk üzerindeki anahtar okuyucu ile araç ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirme yapılması ve çapraz satış fırsatlarının oluşturulması, hem müşteri memnuniyetini artırmakta hem de ek gelir sağlamaktadır. Bu yenilik, süreçleri modernize ederken operasyonel verimliliği ve müşteri deneyimini büyük ölçüde geliştirmektedir.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Satış Sonrası Hizmetler


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet, üst yönetim tarafından büyük destek gören ve takip edilen bir proje oldu.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

1,5 aylık süreçte 90-100 arasında işlem gerçekleştirildi. Hedef olarak, günlük servise gelen araçların %3’ünün kiosk üzerinden kabul edilmesini belirlemiştik. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve mevcut sonuçlar, sistemin etkinliğini ve müşteri kabulünü değerlendirme konusunda bize önemli veriler sunuyor. Kiosk sisteminin kullanımı, müşteri memnuniyeti ve işlem verimliliği üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. 


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

15 kişi projede aktif olarak çalışmıştır.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

SmartUP Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)