

Fast Track
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı
Fast Track
Proje İçeriği
FastTrack, Ayrıcalıklı Hizmetler kategorisinde önem kazanması hedeflenen bir projedir. Bu projenin amacı, havalimanımızdaki yolcu işlemlerini hızlandırmak ve daha verimli hale getirmek için tasarlanmış bir sistem olmasıdır. FastTrack ile birlikte yolcu deneyimini iyileştirmeyi ve havalimanı operasyonlarını optimize etmeyi amaçlıyoruz.
Özellikle, iş seyahati gerçekleştiren yolcularımız veya VIP yolcularımız, güvenlik kontrollerinde FastTrack ile öncelik hakkına sahip olabilirler. Bu kapsamda, güvenlik kontrol noktalarındaki uzun bekleme sürelerini azaltarak kendilerine hızlı geçiş olanağı sunuyoruz. Geçiş noktalarına özel olarak geliştirdiğimiz mobil uygulama desteği ve kurduğumuz cihazlar sayesinde kod üretimi, qr kod oluşturma ve geçiş süreleri hızlandırılmıştır.
Bu sayede, yolcularımızın havalimanımızda geçirdiği süreyi kısaltarak, acil seyahatlerinde de zamandan tasarruf ederek seyahatlerinin daha hızlı ve verimli hale gelmesini sağlamış bulunuyoruz.
Aynı zamanda, kendilerine, bu proje sayesinde konforlu bir deneyim sunarak, yolcu memnuniyetimizi de arttırmayı hedefliyoruz. Sabiha Gökçen ailesi olarak, havalimanı deneyimini yolcularımız için daha stressiz ve rahat bir hale getirme misyonumuzu sürdürüyoruz.
Ek olarak, B2B tarafında, geliştirdiğimiz ve kendilerine sunduğumuz Backoffice arayüzü ile anlaşma sağladığımız firmalara bu sistem üzerinden kendi sadakat programları içerinde fast track, lounge kodları oluşturabilme, raporlayabilme ve yönetebilme imkanları sunuyoruz. Bu sayede, firmalar, bu sistem üzerinden kendi hizmetlerini özelleştirerek müşteri deneyimini iyileştirme fırsatına sahip oluyorlar. Amacımız, bu projeyle birlikte iş ortaklarımızın da operasyonlarını daha verimli hale getirerek karşılıklı değer yaratmaktır.
Sonuç olarak, FastTrack hem yolcularımıza hem de iş ortaklarımıza sunduğu hızlı, güvenilir ve verimli çözümlerle havalimanı deneyimini üst düzeye çıkarmayı hedefleyen, yenilikçi bir projedir.
Projenin Amacı
Projemizi var olan eski sistemleri sonlandırarak, daha elverişli ve ölçeklendirilebilir bir hizmet verebilmesi adına yeni bir proje olarak tasarladık, geliştirdik ve hayata geçirdik
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Proje içerisindeki en büyük innovasyonlarımız, projemizin yerden ve platformdan bağımsız çalışıyor olmasıdır diyebiliriz. Bulut üzerinde Microservise mimarisi ile çalışmaktadır. Geliştirilen APIlar kullanılarak, Banka, Telekom vb kurumların loyalty programlarından uygulamaya erişerek kendi müşterileriine ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanmasını sağlayabilmektedir. Havaalanı böylece iş ortakları ekosistemine Banka, Telekom vb kurumları da eklemiştir. Banka müşterisi, bankasının uygulamasını kullanırken fast track, lounge gibi ayrıcalıklı hizmetlerin kodlarını üretir, üretilen kodları havalimanında kullanır. Bu şekilde hem banka müşteri deneyimini iyileştirken, havalimanı da yolcu deneyimini iyileştirmiş olmaktadır. Tüm süreç APIlar vasıtası ile gerçek zamanlı çalışmaktadır. Kullanılan bulut mimarisi sayesinde hem havalimanı hem de iş ortaklarımızın iş gereksinimlerini esnek ve çevik bir yapıda karşılayıp yürütebilmekteyiz. Ölçeklendirilebilir bir yapıda olması da değişen gereksinimlerimize ve iş yüklerimize uyum sağlayabilme kapasitesini iyileştirmektedir. B2B ve B2C taraflarında sunduğumuz hizmetlerle misyonumuzu da geliştirmekteyiz. Proje kapsamında, diğer işletmelere ve doğrudan son tüketicilere hizmet vermekteyiz.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Projemiz kurum içerisinde en çok Ticari İşler, Muhasebe ve Gelirler Kontrol departmanlarına fayda sağlamıştır. **
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Projenin hayata geçirilmesi esnasında üst yönetimin ve ilgili birimlerin desteğini aldık. Bu destek sayesinde, projenin bütçelendirilmesi, kaynak yönetimi ve stratejik kararların alınmasında büyük rol oynamıştır
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz ettiğimizde, öncelikli olarak yolcu memnuniyetlerinde artışlar yaşadığımızı gözlemledik. Aynı şekilde, satış kanallarımızda ve FastTrack noktalarında hızlı geçiş hizmetinin arttığını da analiz ettik. İşbirliği içerisinde olduğumuz firmalar tarafından, sunduğumuz sistem ile ilgili olumlu dönüşler aldık. Sistemin, kendileri tarafından yönetilmesi operasyonları da olumlu yönde etkilemiştir.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Proje içerisinde aktif olarak 15 kişi rol almıştır. Görev alan kişiler arasında yazılım ekipleri, analistler ve operasyon ekipleri bulunuyor.
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Projemiz kapsamında, iş birliği kurduğumuz bilişim şirketleri; • Plaza Premium Group, • Retter.io, • Kurumsal Bankalar ve • Anlaşmalı Hava Yolları’dır.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
Proje içerisinde kullandığımız spesifik markalar; • Allways FastTrack, • Allways CIP Lounge, • Allways Meet&Greet