T K

HPO [Hybrid Process Optimization]

Uludağ İçecek

HPO [Hybrid Process Optimization]

Proje İçeriği

Projemiz, iade faturalarının SAP sistemine girişini ve mail ile gelen siparişlerin sisteme işlenmesini daha verimli hale getirmek için RPA (Robotic Process Automation) ve BPM (Business Process Management) teknolojilerini bir araya getiriyor. Temel amacımız, operatör konumundaki personelin daha stratejik görevlere odaklanmasını sağlayarak iş süreçlerini otomatikleştirmek ve dijital olgunluk seviyemizi artırmak.

 

Örneğin, bir müşteriden gelen iade faturası önce BPM tarafından belirli bir iş akışına tabi tutuluyor. Bu akış, belgenin doğruluğunu kontrol eder, eksik bilgileri tamamlamak için uygun kişilere yönlendirir ve gerekli onayları alır. Ardından, RPA devreye girer ve belgeyi otomatik olarak SAP sistemine girer, böylece operatörlerin bu tekrarlayan görevlerle zamanını harcamasına gerek kalmaz.

 

Benzer şekilde, mail ile gelen siparişler de BPM tarafından iş akışına alınır, gerekli kontroller tamamlandıktan sonra RPA tarafından sistemde kaydedilir. Bu süreçlerin bir araya gelmesiyle, operatörlerin daha az manuel işlem yapması ve daha değerli görevlere odaklanması sağlanırken, iş süreçleri daha hızlı ve hatasız bir şekilde yürütülür.


Projenin Amacı

Fraud riski olan Manuel verimsiz yürütülen sürecin iyileştirilmesi


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Projemizdeki yenilik, geleneksel iş süreçlerini otomasyona tabi tutarak ve yeni nesil teknolojileri, yani RPA (Robotic Process Automation) ve BPM (Business Process Management) gibi yazılımları bir araya getirerek iş süreçlerimizi optimize etmek ve verimliliği artırmak üzerine odaklanmıştır.

 

İlk olarak, iade faturalarının SAP ERP sistemine giriş sürecinde RPA teknolojisinden yararlanarak operatörlerin rutin ve tekrarlayan işlemlerini otomatikleştirdik. Bu, işlem hızını artırdı, insan hatalarını minimize etti ve çalışanların daha stratejik görevlere odaklanmasını sağladı. Ayrıca, mail yoluyla gelen siparişlerin otomatik olarak sisteme girişini sağlayarak, sipariş işleme sürecini hızlandırdık ve operatörlerin yükünü azalttık.

 

İkinci olarak, BPM teknolojisiyle iş akışlarını yönetilebilir hale getirdik. Bu sayede, belirli bir iş sürecinin adımlarını belirledik, görevleri atanacak kişileri tanımladık ve sürecin takibini ve yönetimini kolaylaştırdık. Bu yenilikçi yaklaşım, iş akışlarının daha verimli bir şekilde yönetilmesini sağladı ve operasyonel mükemmeliyeti artırdı.

 

Bu yenilikçi yaklaşım, iş problemlerimizi çözerken aynı zamanda rekabet avantajı elde etmemizi sağladı. Geleneksel yöntemlerle mümkün olmayan hız, doğruluk ve verimlilik seviyelerine ulaşarak şirketimizin dijital dönüşümünü hızlandırdık ve operasyonel mükemmeliği sağladık. Bu da şirketimizin rekabet gücünü artırarak sektörde öne çıkmasını sağladı.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Mali İşler


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Ölçülemeyen dış kaynak kullanımı yerine iç kaynak kullanımı ve Fraud riski haricinde yaklaşık  senelik 50.000 USD kazanç sağlanmıştır.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

6


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

GGSoft ve Robusta


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

-