Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
Detaylar
Kurum:
Türkiye Finans Katılım Bankası
Kurumun Çalıştığı Sektörler:
Paperless projesi ile müşterilerin şubede ıslak imza atarak yaptıkları işlemler için kağıt gereksinimi ortadan kaldırılarak, güncel teknolojilerle işlemlerin dijital ortamda tamamlanması sağlanmıştır.
Başta para yatırma/çekme, kredi kartı borç ödeme, ADK Limit Arttırım Formu ve SMS-Email Gönderi İzin Formu ile yapılan işlemler, müşteriden biyometrik imzası tablet üzerinde alınacak şekilde dijital ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan bir sistem geliştirildi. Projemizin 2021 Faz 2 ayağında ise Para transferleri, dövizli işlemler, çek/senet ödemeleri, kurum tahsilat ve bağış ödemeleri, SGK tahsilat işlemleri ve bankacılık sürecinden bağımsız müşteriden aldığımız talimat ve bilgilendirme formları proje kapsamına dâhil edilerek proje Haziran sonunda şubelerde hayata geçmiştir.
Geliştirilmiş olan sistem, biyometrik imza ve zaman damgası çözümleri ile güvenli, hızlı ve etkili şekilde süreçler dijitalleştirilmiştir.
Süreçlerin kağıttan dijitale dönüştürülmesi ile birlikte operasyonel verimlilik artmıştır ve artmaya devam etmektedir. Islak imza gerektiren fiziksel işlemlerin getirdiği; Belgelerin basılması, dağıtılması, imzalatılması, toplanması ve arşivlenmesi, hem banka hem müşteriler için zaman kaybı ve iş yükü getirirken, dijital dönüşüm sürecinde bu operasyonel yükler süreçlerden kaldırılmıştır. Böylelikle hem çalışan personelin, hem de müşteri deneyiminin iyileşmesi ve bundan dolayı memnuniyetinin artmasıyla pozitif yönde bir kazanım sağlanmıştır.
Fiziksel süreçte işlemler için harcanan onlarca kağıdın doğaya verdiği zararın dijital süreçlerin kullanımı ile birlikte önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Böylelikle hem zamandan tasarruf edilecek, hem daha temiz bir gelecek için katkı sağlıyor olacağız.