Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TARNET) - Akıllı Tarım Atölyeleri
Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TARNET) - Akıllı Tarım Atölyeleri
Proje İçeriği
Akıllı Tarım Atölyeleri: Çocuklara ve gençlere yönelik tarım ve teknoloji eğitim faaliyetlerinin yapılacağı fiziksel ve dijital-online eğitim projesidir. Atölyeler: Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve okullarındaki katılımcılara tarım ve teknoloji öğrenci-eğitim merkezleri, ve halk deneyim merkezleri ile akıllı tarım farkındalık alanlarının hizmete sunulmasının tümce adıdır. Hedef: Öğrencilerin ve katılımcıların proje sonunda taslak haline getirdiği tarım teknolojileri eğitimi bitirme projelerinin ATA tarafından özel olarak oluşturulacak üniversite ve akademiya işbirlikleri ile ticarileştirilmesi yeni yöntemlerin gerçekleştirilmesi, ölçme değerlendirme ve analiz raporlarının çıkarılması ve ülkemizden tarım teknolojileri alanından bir başarı hikayesinin tüm dünyaya yayılmasıdır. Sonuç: ATA projesinden başarı hikayelerinin ortaya çıkması ile tüm Türkiyemiz’e yayılacak olan katılımcıların, başta gıda arz güvenliği, sağlıklı gıdaya konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaş olmaları sağlanacak, teknolojik tarım alanlarında ise; milliteknoloji hamlesine omuz vererek çiftçilerimize farkındalık ve verimlilik kazandıracaklardır.
Projenin Amacı
Proje tamamen yeni ve özgündür. Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşımaktadır.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Proje içinde bulundurduğu tüm kırılımlarında farklı 1'den çok inovasyona sahiptir. Akıllı Tarım başlığı altında ölçeklendirilmiş yaş gruplarına ait olan akıllı tarım kitleri, 12+12 olan atölye derslerinin içinde tarım teknolojileri teknolojileri derslerinin içinde barınmaktadır.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Projemiz; Satışını yapan; Pazarlama faaliyetleri kendi ekibi ile gerçekleştirilen, kendi finansını karşılayan, kendi İK süreçlerini yöneten işe alım yapan, IT isterlerini belirleyebilen, Üretim ve Planlamasını yaparak, kendi Satın alma ve Lojistik Müşteri İlişkilerini devam ettiren bir projedir. Kuruma yük getiren değil yük alan bir yapıda ihdas edilmiştir.
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Üst yönetimin ufku ve cesareti projenin hayata geçmesindeki en önemli etkendi. Tarım gibi sahaya her alanda dokunulması gereken bir sektörde, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek ve zorlukları aşmak ancak üst yönetim desteği ile olabilirdi.
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Yoğun talep ve projeye yapılan yatırımın başabaş noktasına gelmesi ile ROI istenilen seviyeye ulaşmıştır. Maliyetlerin azalması ve hata payının düşmesi ile projenin ihtiyacı olan ve destekleyici ürünler de üretilmeye ve ticarileşmeye başlamıştır.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Üst yönetimin oluşturduğu Yönlendirme Kurulu dışında; Proje Genel Koordinatörü altında toplamda 5 kişilik bir ekip aktif görev almıştır.
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Kendi bilişim altyapımız yeterlidir.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
0