T K

Çizgi Tagem Eğitim Platformu (KATILMAYACAK)

Çizgi Tagem Eğitim Platformu (KATILMAYACAK)

Proje İçeriği

Çizgi Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Eğitim Merkezi Çizgi Elektronik ve bilişim Sivil Toplum Kuruluşlarının liderliğinde, ülkemizin kalkınma perspektifinin ve ekonomisinin araştırma geliştirmeye, eğitime, yenilikçi çalışmalara ve bilgiye dayalı olmasının zorlaması dolayısıyla AR-GE ve eğitim projelerinin desteklenmesi gerekliliği fikrinden doğmuştur. Çizgi-TAGEM’in hedefi bilişim sektöründe çalışan veya bu konulara meraklı kişilere e-öğrenim sağlamak, bu amaçla gereken alt yapıyı barındırmak, bilişim sektörü piyasası için gözetim faaliyetlerinde bulunan kurum ve kuruluşlara teknik destek sağlamak, bilişim sektöründeki firmalara gözetim ve denetim amacı ile test, deney veya araştırma sorunlarında destek olmaktır. Bilişim ve elektronik sektöründe endüstriyel araştırma ve teknoloji geliştirmek; yenilikleri desteklemek; özendirmek; izlemek ve üniversite-sanayi ilişkilerinde aracı olmak Çizgi- TAGEM’in temel işlevleri arasındadır. Çizgi TAGEM hiçbir faaliyetinden kâr beklentisi yoktur ve kendisine destek olan kurum ve kuruluşların bağışları ile finanse edilir. Çizgi Tagem uzaktan eğitim platformu 1999 yılından bugüne Bilişim ve Elektronik alanında 2,100 saatten fazla video ve görsel eğitim, 90,000 sayfadan fazla teknik ve teknolojik doküman içerir. Tamamen ücretsiz olan Çizgi Tagem platformu içerikleri arşiv amaçlı CloudCopy (Bulut paylaşımı) şeklinde sunulmaktadır. Çizgi Tagem’in hazırladığı tüm eğitimler, videolar, sunumlar ve teknik/teknolojik dokümanlar istenildiği gibi kopyalanabilir, dağıtılabilir veya internet ortamında paylaşılabilir.


Projenin Amacı

Bilişim alanında Online eğitim sağlıyoruz.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Proje kapsamında IoT ve Gömülü sistemler (mcu, fpga platformları..vs) online eğitim bölümleri bulunmaktadır. Elektronik ve Bilgisayar mimarisi simulatörlerle anlatılmaktadır.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Bilişim Eğitimi


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)