T K

Aktaş Holding A.Ş.

Aktaş Holding A.Ş.

Proje İçeriği

Depolar fabrikalarda üretimin desteklenmesi amacıyla, hammadde, malzeme, montaj parçaları gibi malların üretimde kullanılmak üzere hazır tutulduğu yerlerdir. Bu depolara, malzeme deposu, hammadde deposu, giriş deposu gibi isimler verilir. Mobil el terminalleri ile barkodlu depo malzeme yönetimi projesinde kolay ve kullanışlı mottosu baz alınarak tüm kullanıcı ekran tasarımları oluşturulmuştur. Üretim sürecinin bitiminden itibaren ürünlerin barkodlanması, depolanması, depolanmış ürünlerin gelen sipariş ile sevkiyata hazırlanması, en doğru ve en hızlı şekilde sevk edilmesi, iade ürünlerin iade deposuna girişi ve yönetimi, fason üretim için malzemelerin giriş ve çıkış işlemleri, mobil el terminalleri ile hızlı ve en doğru şekilde depo stok yönetimi sağlanmıştır.


Projenin Amacı

Mevcut depo süreçlerinin iyileştirilmesi, kullanıcı kaynaklı sorunların engellenmesi ve operasyonel işlemlerin hızlandırılması için yapılmış bir projedir.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Projede sahada görevli personellerin anlık işlemlerini sistemsel olarak da zamanında gerçekleştirebilmeleri için Mobil El Terminalleri kullanılmıştır. Oluşturulan kullanıcı dostu ekran tasarımları ile personellerin işlem yaparken yönlendirilmesi sağlanmıştır.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Üretime malzeme giriş ve çıkış işlemleri, lojistik depolardaki tüm malzeme hareketlerinde sistem operasyonel verimlilik, hız ve zaman tasarrufu sağlamıştır.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Üst yönetimimizden proje ile ilgili tam destek alınmıştır.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Proje sonunda iç ve dış müşteri şikayetlerinde %50 azalma sağlanmıştır. Mobil El Terminalleri ile yapılan anlık işlemler dolayısı ile veri kayıpları ve hatalarının önüne geçilmiş tam zamanlı veri akışı sayesinde % 50 verimlilik artışı sağlanmıştır.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Projemizde 1 kişi analist, 1 kişi yazılım, 1 kişi lojistik, 1 kişi danışman olmak üzere 4 kişilik ekip görev yapmıştır.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

VBAP danışmanlıktan destek alındı.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Mobil El Terminali olarak Motorola MC90 kullanıldı. Barkod yazıcı olarak Zebra Z6M Plus kullanıldı. Proje SAP ABAP platformunda geliştirildi.