T K

CMS Jant ve Makina Sanayii - Üretim Kalite QA Süreç Takip Projesi

CMS Jant ve Makina Sanayii - Üretim Kalite QA Süreç Takip Projesi

Proje İçeriği

Projemiz tüm üretim kalite süreçlerimizi ele aldığımız ve 4 başlık altında toplanmıştır. Mevcut durumda kalite üretim süreçleri tüm üretim bölümler tarafından kullanılmakta olup ortak bir alanda her test için ayrı birer doküman olarak tutulmakta idi Bur durum hem veri girişi sırasında vakit kaybının yaşanmasına hem de raporlama sırasında zorluk yaşanmasına sebep olmaktaydı. Bölüm bazında yapılan işlemler için girilen kayıtların da yine ayrı birer doküman olarak ayrı klasörlerde tutulması yapılan işlemlerin takibini zorlaştırmakta ve raporlama konusunda vakit kaybının yaşanmasına sebep olmaktaydı. Ayrıca istenen seviyede görsel takibin yapılmasına engel olmakta idi. Projenin gerçekleştirilmesi ile , tüm veri girişlerinin tek bir sistem üzerinden gerekli yetki kontrolü dahilinde yapılması ile ilgili bölümlerinin iş yükünün azalması ve yaşanan vakit kaybının azalması sağlanmıştır Fabrika, bölüm ve işlem bazında gerçekleştirilecek olan işlemlerin hızlı analizi ve raporlama konusunda verimli sonuç alınması sağlanmıştır. Detaylı bilgiler kavramsal raporlarından erişilebilir. *QA Matris, *Kalite Problem Raporları, *Bitmiş Ürün Raporları, *Boyahane Başlangıç Onay Formları


Projenin Amacı

Kurum içindeki işleyişi iyileştirmek ve dijitalleştirmek için gerçekleştirilmiştir.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Proje içerisindeki en büyük inovasyon büyük veri analizinin yapılabilir hale gelmesidir. Fonksiyonel raporlama yapılması sağlanmıştır. (dinamik filtreleme ve grafik gösterimler)


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Üretim ve Kalite birimleri için fayda sağlanmıştır


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Projenin tüm fazlarında üst yönetim desteği maddi ve manevi olarak sağlanmıştır.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Üretim kalite iş süreçlerinde %30 civarında verimlilik artışı artış sağlanmıştır. Müşteri taleplerinin karşılanması sağlanarak müşteri memnuniyeti arttırılmıştır. Tekrarlayan hata takibinin sağlanması ile hata tekrarında %15 azalma sağlanmıştır. Problemlerin doğru önceliklendirilmesi sağlanmıştır. Ek olarak kağıt kullanımlarında tasarraf sağlanmıştır.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

It biriminden 1 proje yöneticisi, 2 Web geliştirici, Kalite biriminden 1 süreç lideri, 3 şef, üretim birimlerinden 3 sorumlu personel katılmıştır. Toplamda 10 kişi görev yapmıştır.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Herhangi bir dış destek alınmamıştır.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

.Net MVC , Microsoft SQL, DevExtreme, Bootstrap, Quartz