T K

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.

Proje İçeriği

Fuar etkinliklerinin en kritik ve önemli servislerinden biri Teknik Servis hizmetleridir. Aldıkları destek hizmetlerinin niteliği, katılımcı firmaların fuar memnuniyetlerini doğrudan etkiler. Teknik servis hizmetlerinin tam zamanında ve doğru olarak sağlanması aynı zamanda fuarın başarısına da önemli katkı sağlar. Bu süreçler ne kadar hızlı ve sorunsuz yerine getirilir ise aynı oranda bir katma değer yaratır. Aynı zamanda organizatör firma açısından da verilen hizmetlerin zamanında, doğru olarak yerine getirilmesi önemlidir. Aksi halde hem zaman zaman hem de ekonomik kayıplar ortaya çıkmaktadır. Mevcut uygulamalarda eposta ya da basılı formlar üzerinde yürütülen teknik servis işlemleri, hem işlemlerin yerine getirilme sürelerini uzatıyor hem de işin gerçekleşme süresinin doğru şekilde takip edilebilmesini engelliyordu. Teknik hizmetlere gelen bir talebin son durumunun ne olduğu, işin hangi birimde beklediği, talepten ne kadar süre sonra yerine getirildiği gibi sorulara yanıt alınması mümkün olamıyordu. Özellikle 3-4 gün içinde gerçekleşen fuar yerleşimlerinde, hizmetin zamanında yerine getirilmesi ve izlenebilirliği çok önemli, bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyordu. Ayrıca, gelen iş taleplerinin yerine getirilmesini engelleyen nedenler, gerekli iyileştirme ihtiyaçları, operasyonel düzenlemeler gibi organizatörün iş süreçlerini iyileştirmesini sağlayacak geri bildirimler sahadan toplanamıyordu. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda bu alana odaklandık ve çözüm getirecek teknolojik uygulamaları gerçekleştirdik.


Projenin Amacı

Kurum içerisinde baskılı formlar üzerinden yürütülen işleyişi iyileştirmek ve son kontrol noktalarında geliştirmek amacıyla gerçekleştirdik.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Mobil teknolojilerin mavi yaka çalışan seviyesinde operasyon süreçlerine dahil edilmesi.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Teknik Destek Hizmetleri (Teknik Destek, Elektrik, Lojistik Birimleri) ve İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Üst yönetim, kurumun dijital dönüşümü çalışmalarının bir bölümünü oluşturan bu projeye, birimlerin gereken hassasiyeti sağlamaları ve operasyonel iyileştirmelerin uygulanması hususlarında gerekli desteği sağlamıştır.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

- Aynı personel sayısı ve aynı sürelerde yerine getirilen talep sayısı %20 arttırıldı, ek olarak destek sağlanan geçici personel ihtiyacı %10 azaltıldı - Birden fazla işlemde çözülen işlerin sayısı %12 azaldı - Baskılı tüm formları ortadan kaldırılması ile 6.500 TL seviyesinde tasarruf sağlandı - Tüm işlemler ölçülebilir ve izlenebilir hale gelmesi ile teknik hizmetleri yöneten personel sayısı fuarlarda %25 azaltıldı. - Teknik servis hizmetlerinin yerine getirilmesinde kullanılan sarf malzeme giderlerinde 35.000 TL seviyesinde gider tasarrufu sağlandı. - Müşteri memnuniyeti, teknik servis hizmetlerinde %8 arttırıldı. ( 2018 yılı son çeyreği fuarlar değerlendirildi)


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Yazılım Birimi : 3 Kişi (Analiz ve Geliştirme) Teknik Destek Hizmetleri : 5 (Analiz ve Test Uygulamaları) İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi :3 (Analiz ve Test Uygulamaları)


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Proje tamamı ile iç kaynaklarımız tarafından geliştirilmiştir.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Mobil uygulamada Samsung Tablet cihazlar kullanılmıştır.