T K

Mopaş Marketçilik

Mopaş Marketçilik

Proje İçeriği

22 yıllık gıda perakendesi tecrübemizi elektronik ticarete taşıyarak pazardaki konumumuzu güçlendirmek ve müşterilerimize dünya standartlarında hizmet sunmak için, SAP Hybris E-Ticaret Platformu’nu (SAP Hybris Commerce Platform) seçtik. Taze gıda da dahil olmak üzere, dağıtım ve satış operasyonumuzu, uçtan uca tüm e-ticaret fonksiyonlarını kapsayan SAP Hybris E-Ticaret Platformu’na taşıdık. Her bir süreç kendi içerisinde farklı analiz ve kontrollerden geçerek, canlı geçiş öncesinde risk minize edilmiş oldu. SAP Hybris ecommerce çözümü sayesinde MOPAŞ, hızla gelişen ve büyüyen e-ticaret dünyasında yer almak, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret gıda platformlarından biri olmak ve pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefledi. SAP Hybris’in esnek ve geliştirilebilir yapısıyla birlikte kuruma özel yapılan çalışmalarla, e-ticaret sitesinin verimliliği, dönüşüm oranı ve performansının artırıl- ması hedeflendi. Müşteri taleplerini doğru analiz etmek, isteklere doğru zamanda doğru kanaldan yanıt verebilmek, hem online hem de mağazada tutarlı bir müşteri deneyimi sunabilmek, birincil hedefler arasında yer alıyordu.


Projenin Amacı

Offline pazara alternatif olarak yeni satış kanalları açmak, değişen müşteri alışkanlıklarına cevap vermek için kurgulanmış strateji ve prestij projesidir.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Projemizde ki en büyük yenilik dünya devi SAP ve Microsoftun bir araya gelerek Azure ortamında yayın yapan Avrupada ilk E ticaret sitesi olma özelliğini taşımaktadır.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Dolaylı olarak tüm departmanlarımız etkilesede satış pazarlama alanında yeni bir kanal oluşturmuştur.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Hızlı bir şekilde büyüyen e-ticaret pazarında bizde yer almış olduk. Rakamsal olarak her ay çift haneli rakamlar ile büyüme sağlamaktayız.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Genel müdürümüzün ve Arge Direktörümüzün süreçlerde desteklerini hiç esirgemediler.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Proje esnasında toplamda 18 Çalışma arkadaşımız bulunmuştur. - Tasarım;2 - Yazılım ve Test;7 - Ana veri ve Analiz:4 - Fotograf ve Veri toplama;5 Toplamda Aktif Olarak 18 Çalışma arkadaşı ile projemizi canlıya aldık.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

SAP Türkiye Microsoft Türkiye Ası Bilgisayar Sistemleri. CMD Teknoloji Masterpass Türkiye Zebra Türkiye Turkcell Kurumsal Logo Soft


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

SAP Hybris, Microsoft Azure CMD Teknoloji Order Management Zebra Multi Function TC56