Görüntülü Tesisat Muayene
Enerjisa Enerji
Görüntülü Tesisat Muayene
Proje İçeriği
Dağıtım Şirketlerimizin faaliyet gösterdiği 3 bölgede, 45 operasyon merkezinde 80 civarında saha ekibi tarafından 130 bin civarında yeni bağlantı tesisat muayene ve bağlantı hattı geçici kabul işlemleri yapılmaktadır. Projemizden önce, sahaya gidilerek gerçekleştirilen bu işlem saha ekiplerinin çok zamanını almaktaydı. Özellikle kırsal kesimde (yayla, Köy vb) ilgili iş için kat edilen mesafenin fazla olduğu yerlerde ve şehir merkezlerindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde iş için kaybedilen süre nedeni ile iş verimliği ve müşteri memnuniyetinin olumsuz etkilenmesine neden oluyordu.
Bu durumların önüne geçmek amacı ile Görüntülü Tesisat Muayene Projesi yapıldı.
Başvuru sahibinin talep etmesi durumunda;
Bu proje ile birlikte, tesisat muayene ve bağlantı hattı geçici kabul işlemleri, başvuru sahibi ile dağıtım şirketi personeli arasında “Görüntülü Görüşme” yapılmasına olanak sağlanmıştır.
Başvuru yapan kişi hali hazırda başvuru yapılan lokasyonda cep telefonu / tablet ile, dağıtım şirketi personeli ise, mevcuttaki iş bilgisayarı ile randevulaştıkları saatte görüntülü görüşmeye katıldıkları için herhangi bir mağduriyet yada ek bir külfet olmadan bu başvurular ekiplerimiz tarafından değerlendirilmektedir.
Saha KPI : Tesisat muayene & bağlantı hattı kabulü taleplerinin 5 iş günü içerisinde gerçekleştirilmesi idi.
Proje ile birlikte bu başvuruların 2 iş günü içerisinde değerlendirilmesi hedeflenmektedir.
Proje ile birlikte, yolda kaybedilen zaman diğer başvurularda kullanıldığından, birim zamanında değerlendiren başvuru sayısı artmıştır. Müşterinin başvuru için beklediği süre azaltılmıştır.
Proje, tesisat muayene ve bağlantı hattı geçici kabul işlemlerini daha ekonomik bir hale getirdiğinden görüntülü tesisat muayene süreçlerinin sürdürebilirliğine katkıda bulunmuştur.
Yapılan görüntülü görüşmelerin kayıtları saklandığı, sonradan raporlanabildiği ve izlenebildiği için müşteri-şirket arasındaki başvuru değerlendirme güveninin artmasına neden olmuştur.
Projenin Amacı
Dijital dönüşüm stratejimiz https://www.enerjisa.com.tr/tr/enerjisa-hakkinda/medyamerkezi/haberler-ve-duyurular/enerji-sektoru-icin-dunyada-ilk-patentli-dijital-donusum-modeli-enerjisa-enerjiden görüntülenebilir. Stratejimiz doğrultusunda bu proje ile müşteri ve iş birimlerimize fayda sağladık.
Görüntülü tesisat Muayene projesi ile yapılan görüşmelerin video kayıtları tutulmaktadır. Videoları inceleyerek yapılan işin kalitesi değerlendirilebilmektedir, operasyonun yaptığı hatalar optimize edilmektedir. Ayrıca başvurunun yapıldığı lokasyonuna ulaşmak için yolda geçen süreden tasarruf ile iş gücü veriminde artış ve zaman tasarrufu sağladık.
Tesisat muayene ve bağlantı hattı geçici kabul işlemleri “görüntülü görüşme” ile yapıldığından başvurunun değerlendirme süresinin kısalması müşteri memnuniyetinin artmasına neden olmuştur.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Bu projede arka planda otomatik görüntülü görüşmeyi yapabilmek için Microsoft Teams API lerinin altyapısı kullanıldı. Görüntülü görüşmeye şirket içi katılım sağlandığında videonun otomatik olarak başlatılması ve otomatik olarak merkezi bir ortamda, SAP deki iş emrine istinaden kaydedilmesi sağlandı. Aynı zamanda WEB portalimizde müşterinin talep ekranında kolay bağlanabilmesi için bir link oluşturuldu. Müşterinin mailine ve cep telefonuna toplantının bilgisi ve linki gönderilmektedir. Bu projede entegre olan sistemlerimiz, PO, WEB portal, SAP, ODC, Microsoft Teams, DMS.
Görüntülü görüşme ile değerlendirilen her başvuruda, dağıtım şirketi olarak tesisat muayene ve bağlantı hattı geçici kabul işlemlerinde yüzde 87 oranında zaman tasarruf sağlanması öngörülmektedir.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Proje kabul ve değerlendirme süreçleri hızlandırılmıştır.
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Üst yönetim desteği alındı.
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
İş gücü kazanımı : %87
Araç kiralama: %100
Yakıt tasarrufu: %100
Karbon ayak izi azalımı
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Proje içerisinde aktif rol alan 10 kişi.
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Microsoft, Akılcı Bilişim Çözümleri ve Danışmanlık A.Ş.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
Microsoft , SAP