Mağaza Prim Sürecinin Dijitalleştirilmesi
OLKA Spor Malzemeleri - Skechers Türkiye
Mağaza Prim Sürecinin Dijitalleştirilmesi
Proje İçeriği
Mağaza prim dijitalleştirme projesi, prim hesaplama süreçlerinin tamamen otomatik ve arka planda yürütülmesini amaçlamaktadır. Bu bağlamda, hesaplama sürecinin dinamik ve esnek bir yapıda olabilmesi için, kullanıcı arayüzünden çeşitli parametrelerin sisteme aktarılması öngörülmektedir. Hesaplamalar tamamlandıktan sonra, sonuçların belirlenen bir onay akışı ile ilgili kullanıcılara sunulması sağlanmıştır. Onay süreci sırasında, yetkili onaycılar tarafından ilgili personele dair ek parametrelerin sisteme girilmesi ve bu verilerin hesaplamalara dahil edilmesi mümkündür. Böylece, prim hesaplama ve onay süreçleri hem şeffaf hem de kullanıcı ihtiyaçlarına göre esnek bir şekilde yönetilmektedir.
Projenin Amacı
Bu projenin hayata geçirilmesindeki temel amaç, perakende operasyonları ve insan kaynakları departmanları tarafından halihazırda manuel olarak Excel dosyaları üzerinden gerçekleştirilen hesaplamalar ile e-posta grupları içerisinde yürütülen onay süreçlerini dijital bir platforma taşımaktır. Bu dijital dönüşüm, iş süreçlerini daha verimli, hızlı ve hatasız bir şekilde yönetme imkânı sunarak insan kaynaklı hata oranını en aza indirmeyi ve personel üzerindeki iş yükünü önemli ölçüde azaltmaktır.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Projenin inovatif yaklaşımı, mağaza prim hesaplama süreçlerinde kullanılacak değişken değerlerin önceden kullanıcı ara yüzü üzerinden toplanarak arka planda bu verilerin hesaplama süreçlerine entegre edilmesi suretiyle, personel prim hak edişlerinin otomatik olarak hesaplanmasını sağlamaktır. Bu yenilikçi yöntem, geleneksel manuel hesaplama süreçlerinde sıklıkla karşılaşılan insan hatalarını ortadan kaldırmayı ve daha hızlı, doğru sonuçlar elde edilmesidir.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Perakende Operasyon Ekibi, İnsan Kaynakları Ekibi
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Evet
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Projenin sonucunda elde edilen çıktıları analiz ettiğimizde, manuel olarak gerçekleştirilen hesaplamalarla kıyaslandığında, geliştirdiğimiz sistemin yüzde 99 oranında benzer sonuçlar ürettiğini tecrübe ettik. Bu yüksek doğruluk oranı, projenin ana hedeflerinden biri olan manuel hesaplama süreçlerinin dijital ortama taşınması ve insan hatasının minimize edilmesi amacıyla geliştirilen sistemin etkinliğini ortaya koymaktadır.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
7
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
-
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
Skechers